bezienswaardigheden zweden

Wanneer je besluit voor je vakantie een rondreis door Zweden te maken, dan heb je zeker een goede beslissing genomen. Ben je je nog aan het beraden welke bezienswaardigheden in Zweden je per se wilt zien? Dan helpen we je alvast een handje en wel door hieronder een paar van de belangrijkste toeristische trekpleisters te beschrijven.

bezienswaardigheden zweden

Stockholm

De hoofdstad Stockholm is werkelijk een heel bijzondere stad. Het speciale zit ‘m ten eerste in het feit dat deze stad verspreid over niet minder dan veertien eilanden is gebouwd. In deze stad zijn wijken van een totaal verschillend allooi te vinden. Zo vind je hier een historisch stadscentrum, terwijl je even verderop mogelijk in een uiterst trendy wijk terecht kunt komen.

Göteborg

Göteborg behoort ook tot de grootste Zweedse steden. Toeristen die deze stad aandoen komen vooral terecht in het zeer sfeervolle centrum. Naast het feit dat je hier heerlijk kunt winkelen en van de Zweedse keuken kunt genieten vind je hier een beroemd standbeeld van Poseidon. De archipel van Göteborg is bovendien de moeite van een bezoekje (per boot) waard.

Nationaal Park Sarek

Ver weg van deze grote steden ligt het Nationaal Park Sarek. In dit uitgestrekte en diverse park in het noorden van de land is de natuur nog onaangetast. Het park is bovendien dusdanig groot dat je hier urenlang kunt rondlopen zonder iemand tegen te komen.

Noorderlicht

Tenslotte heb je in Zweden natuurlijk de mogelijkheid om het Noorderlicht te aanschouwen. Vooral in Noord-Zweden, in de winter en op donkere plekken heb je een goede kans om dit bijzondere natuurverschijnsel met eigen ogen te kunnen zien. Als je hier inderdaad kans op denkt te hebben, neem dan zeker ook een fotocamera en een statief van goede kwaliteit mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *